23 Mart 2015 Pazartesi

AHMET YALVAÇ: "7 HAZİRAN 2015’DEKİ SEÇİMDE, SÜRPRİZ BİR SONUÇLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN; MİNİMUM 25-3O BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİNİN, MECLİS’E GİRMESİ LAZIM…"

7 HAZİRAN 2015’DEKİ SEÇİMDE, SÜRPRİZ BİR SONUÇLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN;
MİNİMUM 25-3O BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİNİN, MECLİS’E GİRMESİ LAZIM…
Sevgili Okular örneğin; Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Prof. Dr. Süheyl BATUM gibi isimler, bağımsız olarak ta olsa; tekrar Meclis’te yerlerini almalıdır
Bu gibi arkadaşlarımız Anayasa’ya, Atatürk İlke ve İnkilaplarına yürekten inandıkları ve bu gibi konulardaki söylemleri ve CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ile ters düştükleri için, CHP’den ihraç edildiler….
Sonuçta dik duruşları ve söylemleri nedeni ile gerek şimdilerde, gerekse daha önceleri;
Partilerinden kopmak zorunda kalan, ya da görev verilmeyen başka siyasetçilerle,
Bu güne kadar siyasette yer almamış ama benzer özelliklere sahip ve bu yönleri ile Halkımız tarafından tanınan ve dolayısı ile kazanabilecek nitelikteki arkadaşlarımızın da;
Sağ-sol ayrımı yapmadan bağımsız olarak Meclis’e girmelerinin sağlanması lazım…
Bu kapsamda Onur Öymen, Prof. Dr. Metin FEYZİOĞU, Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL, Mansur YAVAŞ, Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN gibi isimlerde bu kapsamda Meclis’e girmeli…
Bu gibi örnek isimler çoğaltılabilir ve her branştan isimler bulmak ta mümkün…
Eğer bu kapsamda bağımsız aday olarak, 25-30 kadar değilde,40-50 kadar isim Meclis’e girerse; Türkiye siyaseten gelinen noktada çok rahatlar…
SANAYİCİLER, İŞADAMLARI, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE NİHAYET DUYARLI VATANDAŞLARIMIZ; BÖYLESİ BİR OLUŞUMA MADDİ VE MANEVİ DSTEK DE VERMELİ…
Bağımsız aday olarak çıkmak; hem zor, hem de çok masraflı bir iş…
Dolayısı ile yukarıda isimlerini saydığım Sivil Toplum Örgütleri ile varlıklı ve duyarlı vatandaşlarımız, maddi destek verirlerse;
En azından bu gibi arkadaşlarımızın aday olmalarına ve de büyük ihtimalle, kazanmalarına da vesile olmuş olurlar…
Bağımsız Adaylar konusu; Siyasetçilere kızgınlığından ya da güvenmediğinden  dolay;
Sandığa gitmek istemeyen, ya da boş oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız için;
Bir alternatif olur, oylar boşa gitmez ve katılım yüksek olur…
BU SEÇİMİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYECEĞİİ GÖRÜLEN BAZI YANLIŞ UYGULAMALAR İLE ÇÖZÜMÜ ÇOK ZOR OLAN BAZI SORUNLAR NELERDİR?...
1-Bazı duyarlı vatandaşlarımız, Köşe Yazarları, Basın-Yayın kuruluşları ve nihayetinde  bazı Sivil Toplum Örgütleri, bir şeyler yapmak adına; oylarınızı ya CHP’ye, ya da MHP’ye verin derken;
Dünya görüşleri benzer olan; Kemal KILIÇDAROĞLU’nun DSP ile Devlet BAHÇELİ’nin BBP ile ittifak yapmayacaklarını açıklamaları;
Yeni bir kırılma noktası olmuş, yeni küskünler ve kırgınlar topluluğu ortaya çıkarmıştır.
Böylesi bir durum anlaşılır ve kabul edilebilir bir şey değil. Yaşanan bu gelişmelerden sonra; MHP ve özellikle de CHP’de beklenen oy patlaması maalesef yaşanmaz…
Ve bu sebepten CHP ve MHP, seçimde beklenen oyu muhtemelen alamayacakları için; AKP’ye set oluşturamayacakları da anlaşılmaktadır…
HDP seçim barajını aşsa da, aşamasa da; bu iki durum, ya HDP’nin, ya da AKP’nin işine yarar…
Ama her iki durumda da, AKP ve HDP’nin bir çatı altında koalisyon yapmaları mümkün. Ve böylesi bir koalisyonun; Türkiye’nin hayrına olmayacağı da açık…
Böylesi bir değerlendirme sonucunda; Meclis’e CHP ve MHP’nin dışında üçüncü bir Parti, ya da Oluşumun Meclis’e girmesi gerekiyor.
Bu nokta da makalenin başında da vurguladığım üzere minimum 25-30 bağımsız Milletvekilinin Meclis’e girmesi; yaşanması muhtemel sorunları dengelemesi açısından çok önemli…
Şu husus da çok önemli: Kemal KILIÇDAROĞLU ile Devlet BAHÇELİ, Cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesi ile ortak Aday olarak;
Ekmeleddin İHSANOĞLU’n da karar kılmaları ve kendi Partilerinde başka Adayların çıkmasının önünü tıkayarak, şikâyet ve zıtlaşmalara neden olmaları sonucunda, seçime katılımında düşük olması gibi sebeplerden dolayı; neticede az farkla da olsa, Başbakan Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanlığına atlamıştır.
Şimdi soru şu: Tayyip ERDOĞAN’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi konusunda; acaba birileri Kemal KILIÇDAROĞLU ile Devlet BAHÇELİ’ye bir görev mi verdi?.
2-CHP ve MHP’nin dışında, küçük Partilerden bir kaçının bir araya getirilmesi düşünüldüğünde de; her siyasi Parti diğer Partinin kendi çatısı altında birleşmesini, ya da diğerlerinin kendisine katılmasını talep etmektedir. Böylesi bir husus, birleşik bir güç oluşturmada en büyük engeldir.
Seçmenleri yönlendirmek yerine; oy verebilecekleri alternatifler yaratmak, en doğru bir yaklaşımdır.
Daha fazla bilgi için; www ahmetyalvac1946blokspot.com adresine bir göz atmanızı öneririm.
Saygılarımla 23 Mart 2015 Pazartesi
                                 Makine Yüksek Mühendisi Ahmet YALVAÇ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder